Vama camioanelor care transportă pietriș pentru autostrada din Ungaria a fost blocată de un utilaj

Data actualizării: Data publicării:
blocaj cmioane

A fost blocaj la punctul temporar de trecere a frontierei de la Santău Mare, în județul Bihor. Zeci de camioane care transportau nisip și pietriș pentru autostrada din Ungaria nu au putut ieși din țară după ce un buldozer a blocat accesul pe drumul spre vamă. Firma care deține utilajul susține că transportatorii au fost anunțați că drumul va fi închis trei zile pentru lucrări de mentenanță. În schimb, șoferii acuză un conflict între două firme care au construit calea de acces.

Blocajul a intervenit în jurul amiezii de marți, când zeci de camioane încărcate cu nisip și pietriș au fost oprite de un utilaj pus în mijlocul drumului spre vama Santăul Mare.

“Aici avem basculantele, sunt mașinile noastre și îngheață balastul pe mașină. Ce facem dup-aia? Nu putem să ne întoarcem aici, sunt mașinile cu șa aici, nu putem să ne întoarcem. Aici lăsăm mașinile pe noapte?! A închis utilajul mecanistul și a plecat de aici”, a explicat Istvan Bala, transportator.

Transportatorii dau vina pe neînțelegerile între două firme din Ungaria și România care au realizat drumul de acces peste graniță. Cea din urmă susține că, de fapt, a închis drumul pentru reparații.

Transportator: “Nu am fost înștiințați! Nu am fost înștiințați!”
Reprezentant companie: “Poliția de frontieră din Ungaria, la fel.”
Transportator: “Nu, nu a fost înștiințat nimeni. Azi dimineață mașinile au făcut o cursă și nu au fost înștiințați că vine un buldozer și blochează drumul.”
Reprezentant companie: “Voi înțelegeți-vă cu cine aveți parteneriat. Cu mine nu aveți ce!”

“Prima dată a zis că s-a rupt un furtun, am zis hai să îl repare atunci ca să trecem cu camioanele. A zis că nu, că drumul este blocat, că el a făcut drumul ăsta, el a băgat banii, adică domnul Viorel, și pe el domnul Buzas nu l-o fi plătit și pe drumul ăsta noi nu circulăm până nu se rezolvă banii între domnul Buzas și domnul Viorel”, spune Istvan Bala.

“Firma constructoare de drumuri, din anumite neînțelegeri de plăți sau neachitări de plăți pentru anumite servicii, au pus un buldozer în drum cu intenția de a bloca drumul. De câteva luni ni se zice că pe drumul ăsta nu se circulă, numai după ce e achitat. Sau pe drumul ăsta nu se circulă, pentru că e drumul lor”, susține Nicolae Ionescu, reprezentantul unei balastiere.

“- Nu putem să facem bani, că suntem plătiți după cursă și stăm aici degeaba toată ziua.
- Unde trebuie să ajungeți?
- Mai avem vreo cinci kilometri până la descărcare”, a spus un șofer.

Drumul a fost deblocat după câteva ore, după ce în zonă a ajuns Poliția. Niciuna dintre companii nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Redactor: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri