Vânătoare urbană de fotografii. Pasionații colindă prin Oradea în căutarea celor mai frumoase instantanee

Data actualizării: Data publicării:
vulturul negru 04

Uitați de selfie! Noua modă este vânătoarea urbană de clișee. Dacă e pe timpul nopții, cu atât mai bine. Rețeta e simplă: se ia o gașcă de prieteni, fiecare cu un aparat foto, și se face o plimbare prin oraș. Cel care obține cea mai bună fotografie este declarat câștigător.

vulturul negru 01foto: Ovidiu D. Pop

"Aș dori ca fiecare să găsiți o modalitatea și un unghi cât mai frumos, o compoziție cât mai atrăgătoare ca aceste fotografii să poată deveni chiar o vedere a orașului", le-a cerut "vânătorilor" fotograful Ovidiu D. Pop.

Vânătoarea de clișee este propunerea pe care doi fotografi și instructori orădeni le-au făcut-o prietenilor, dar și celor care se inițiază în arta fotografiei.

"Încercăm să fotografiem fântâna arteziană cu lumina ei lăptoasă, încercăm să fotografiem tramvaiele cu timp lung de expunere cu dârele acelea de lumină care rezultă din cauza timpului lung și evident clădirile, frumusețea și farmecul lor", spune Adela Rusu, lector de fotografie.

La apel au răspuns mai mulți pasionați care au ascultat sfatul inițiaților și au încercat să surprindă cea mai bună imagine. Cu puțin efort, vânătorii de imagini au adunat clișeu după clișeu.

"Aici am folosit un timp de expunere lung ca efectul apei să fie mai lăptos și asta am vrut ca apa să fie spectaculoasă pe un fundal cu clădiri importante ale orașului", spune un participant la acţiune.

"Este ceva foarte interesant, nu am mai făcut așa ceva fiind la curs. Pentru prima dată vânăm imagini noapte."

"Trebuie să înveți setările și dacă ai învățat setările e mai greu încadrarea să prinzi imagini cum nu a mai prins nimeni."

"E mult mai plăcut să ieși în oraș decât să stai la televizor, să te plictisești pe canapea."

Este al doilea experiment de acest gen făcut de Ovidiu D. Pop: "Prima ieșire a noastră noaptea a fost chiar pe ploaie zdravănă. Am fost toți cu umbrele și am reușit să surprindem reflexia clădirilor în apă; ne-au ieșit imagini incredibile."

La turele de fotografie urbană poate participa oricine dorește să se inițieze în tainele acestei arte.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri