Vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea, despre motivul schimbării directorului de la Liceul de Arte din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
liceul de arte Oradea
foto: Mapio.net

Directorul Liceului de Arte "Francisc Hubic" din Oradea va fi schimbat pentru că nu a dovedit ca este un bun manager. Este declarația făcută miercuri de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Traian Bodea.

Traian Bodea a explicat că managerul școlii ar fi trebuit să pună în aplicare o decizie a Curții de Conturi, instituție care a verificat în urmă cu doi ani unitatea de învățământ și care a depistat mai multe nereguli.

Potrivit lui Bodea, în urma controlului, Consiliul Județean a constituit o comisie care a stabilit ca directorul de atunci al liceului, Marian Boboia, ar fi prejudiciat școala cu suma de 41 de mii de lei. Ulterior, banii ar fi trebuit recuperați de actualul manager interimar, lucru care nu s-a întâmplat.

Traian Bodea, vicepreședintele CJ Bihor: "Noi nu contestăm și eu personal l-am susținut, din punct de vedere profesional îl apreciez pe domnul Huțiu și nu contestă nimeni calitățile lui profesionale.

Avem o problemă. Într-un an și ceva, acolo nu s-a întâmplat nimic. Deciziile Curții de Conturi, neducerea lor la îndeplinire atrage răspunderea chiar penală. Noi am avut acolo o decizie foarte stufoasă și cu multe puncte care scoteau în evidență un management prost, nu putem să înțelegem decât că fie domnul director nu poate, fie nu știe, fie nu se dorește, dar sigur ceva se întâmplă."

Acum, administrația județeană va numi un alt director interimar până la organizarea unui concurs pe post.

Reporter: Anca Deac
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri