Vicepreşedintele CJ Bihor, Traian Bodea: "Filarmonica să concerteze în stradă"

Data actualizării: Data publicării:
VO Bodea filarmonica

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, vrea să scoată în stradă Filarmonica din Oradea. Ca să concerteze pe Corso, în centrul municipiului sau în alte localități din județ, spune Bodea.

Este o măsură destinată creșterii vizibilității instituției în spațiul public, consideră vicepreședintele CJ, care este de părere ca artiștii nu muncesc pe măsura salariilor pe care le primesc. Traian Bodea susține că toți angajații Filarmonicii orădene au salarii nete în jurul a 3.000 de lei.

Traian Bodea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor: "Nu știu la câte evenimente au participat ei - poate în weekend, când au cântat la anumite evenimente - nunți, extraprogram pentru ei, este problema lor ce fac în timpul liber; dar de luni până vineri ei își primesc salariul de la Filarmonica de Stat. Avem 113 persoane angajate, peste 70 de instrumentiști și dorim să îi apropiem cât mai mult de bihoreni, de orădeni, să-i scoatem să ţină evenimente, să cânte inclusiv pe centru, în aer liber."

Deocamdată propunerile vicepreședintelui administrației județene nu au fost discutate cu artiştii sau conducerea instituției de cultură.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri