Sari la conținut

VIDEO. Cum va arăta noul corp de clădire al Spitalului Municipal din Oradea

Au fost făcute publice primele imagini video ale viitorului corp de clădire al Spitalului Municipal din Oradea. Acesta va găzdui secţia de pediatrie, iar lucrările de construcţie vor costa peste 57 de milioane de lei.

Recepţia studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou corp de clădire a fost făcută miercuri, cu două zile mai devreme faţă de cât fusese estimat.

Proiectul noii construcţii a fost anunţat la începutul anului de către managerul Spitalului Municipal din Oradea, Maria Silaghi, şi de directorul economic de atunci al unităţii medicale, Dacian Foncea.

Noua clădire va avea cinci etaje şi ar putea fi inaugurată în 2020. "Această clădire va fi destinată exclusiv pediatriei, va avea 250 de paturi; la parter va avea UPU Urgenţe şi valoarea acestei clădiri este undeva la 10-12 milioane de euro", anunţa în ianuarie Maria Silaghi, managerul Spitalului Municipal Oradea.

Actuala clădire principală a Spitalului Municipal va găzdui toate secţiile pentru adulţi, unele aflate în prezent în alte imobile din oraş.

Investiţia va fi derulată din banii Primăriei şi ai Spitalului Municipal.

Editor web: Adrian Laboş