Sari la conținut

Vin furtunile! Cod galben de instabilitate atmosferică până marţi

După o săptămână marcată de caniculă, de astăzi meteorologii anunţă furtuni în regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte. Atenţionarea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă până marţi, la ora 8.

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei. Aici pe arii relativ extinse vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului posibil cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă cumulate vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

Pe parcursul nopții de luni/marți vremea se ameliora treptat , iar cerul se va degaja.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

Editor web: Adrian Laboş