Sari la conținut

Vineri fierbinte în vest | E cod portocaliu de caniculă

E din nou cod portocaliu de caniculă, vineri, în mai multe judeţe din vestul ţării. Potrivit meteorologilor, avertizarea se referă la judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj. În alte 23 de judeţe şi în Bucureşti e cod galben de arşiţă.

Potrivit ANM, valul de căldură se va extinde vineri în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23...25 de grade.
În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...38 de grade și izolat 39 de grade.

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 12 august, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

Editor web: Adrian Laboş