Sari la conținut

Violenţe în primăria din Călineşti-Oaş. Primarul şi viceprimarul se acuză reciproc de violenţă

Viceprimarul Vasile Birtoc spune că totul a început marţi dimineaţa, când a avut o discuţie cu o persoană în sediul primăriei.

„Domnul primar a auzit conversația cu acel om pe care îl rog să iasă cu țigara afară, s-a repezit de pe scările care coboară la parter și a vrut să mă lovească în spate."

De cealaltă parte, primarul Gheorghe Copil susține că persoana pe care Vasile Birtoc încerca să o dea afară din primărie l-ar fi acuzat pe viceprimar de implicare în afacerile din comună.

„L-a prins de mână să iasă afară că el nu are ce căuta acolo, am coborât și l-am întrebat dacă e șeful instituției. Și l-am trimis afară, nu scoate oamenii din primărie."

Viceprimarul îşi continuă relatarea: "Am fost lovit așa în umăr. Apoi a intrat în bucătărie, eu am ieșit afară, dar el a continuat să mă înjure și să mă scuipe."

„Cum minte ăsta nu am văzut în viața mea. Minte cu desăvârșire! M-a înjurat de mamă, de două ori și, într-adevăr, l-am scuipat", a replicat primarul Copil. 

„Am văzut că viceprimarul se trage într-o parte și primarul merge pe scări în sus. L-a bruscat așa bine la umăr și a urcat pe scări și i-a spus că de ce stă acolo și de ce nu pleacă acasă", spune un localnic.

Viceprimarul a sunat la 112 și a depus plângere pentru loviri și alte violențe. 

„Avem un primar obraznic, așa-l știm. Nu dă la nimeni nimic, face ce vrea el", se revoltă un localnic.

Primarul spune că va depune și el plângere penală împotriva viceprimarului, care l-a fi înjurat. Cei doi edili ar mai fi avut conflicte violente, spun sătenii. Chiar dacă a fost anchetat de mai multe ori, primarul Gheorghe Copil a scăpat de fiecare dată de urmărirea penală.

Redactor: Laura Breb
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă