Viteză redusă şi fără frânări bruşte. Recomandările Poliţiei pentru perioada de cod galben de furtuni

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie in trafic_fb politia romana

De duminică, de la ora 11, până marţi, la ora 21, Bihorul se află sub avertizare cod galben de furtuni. Poliţiştii atrag atenţia că vremea rea are efecte negative asupra traficului şi vin cu mai multe recomandări referitoare la condusul în astfel de perioade. În acelaşi timp, oamenii legii sunt pregătiţi să intervină în cazul în care anumite zone vor fi afectate de ploile torenţiale.

Poliţiştii recomandă şoferilor să circule preventiv, cu viteză scăzută, adaptată condiţiilor de drum.

„Circulați cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud, ploaie și vizibilitate scăzută. Păstrați o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, astfel încât, la nevoie, să puteți frâna în deplină siguranță. Efectuați fiecare manevră în trafic după o temeinică asigurare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Asta pentru că în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

În plus, şoferii sunt sfătuiţi să se asigure la fiecare manevră, să nu circule foarte aproape de marginea carosabilului, unde sporeşte riscul de acvaplanare şi să fie foarte atenţi la pietoni.

„Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment. Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț”, au transmis oamenii legii.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri