Sari la conținut

Vitrine de 49.000 de euro cumpărate pentru Piaţa Cetate din Oradea

La fiecare control în hala de carne din piaţa Cetate, comercianţii erau amendaţi pentru că temperatura de păstrare a produselor era prea mare. La rândul lor, vânzătorii reclamau faptul că nu le sunt oferite condiţii. Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea (foto), a recunoscut că temperatura din hală "era mult peste 22 de grade. În al doilea rând, vitrinele în care era expusă carnea erau vechi, cu consum foarte mare de energie electrică".

Ca să rezolve situaţia, administratorii au cumpărat 32 de vitrine frigorifice în valoare de 49 de mii de euro şi au extins şi modernizat hala.

Schimbările au fost observat imediat de către clienţi:

"Ai de unde să alegi, mai multe sortimente, e mai curat, mai pus în ordine."

"Văd că şi personalul este foarte frumos, îngrijit îmbrăcat. Marfa este foarte frumos aranjată şi designul este foarte plăcut."

Comercianţii au găsit, însă, o problemă la noile vitrine frigorifice: "Rămân deschise. Dacă nu se închide se poate fura, se poate, nu e nici o siguranţă că-ţi rămâne marfa."

În timp ce vânzătorii cer amenajarea unei parcări lângă piaţă, administratorii se gândesc la o altă investiţie.

"Ar trebui amenajată o cameră de frig, unde cei care achiziţionează porci, vită la carcasă să aibă unde să depoziteze pe o perioadă mai mare de o zi", susţine directorul ADP Oradea.

Pentru vitrine şi pentru modernizarea celor 360 de metri pătraţi ai halei au fost cheltuiţi 183 de mii de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Tiberiu Catrişcău - foto: ADP Oradea
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă