Sari la conținut

Vocile Bihorului | Problemele şi proiectele comunei Sînmartin

Prezent, marţi, la Vocile Bihorului, primarul din Sînmartin a povestit cum au reuşit câţiva consilieri locali ai comunei să pună beţe în roate reabilitării ştrandului Venus din Băile 1 Mai. Aceştia deţin câteva tonete în ştrand, iar după vânzarea către o firmă privată, aceştia au refuzat să predea amplasamentele. Cristian Laza spune însă că un proces, care e pe rol, va lămuri întreaga poveste, iar ştrandul ar putea fi, în sfârşit, reabilitat.

Primarul comunei Sînmartin a vorbit despre vânzarea ştrandului Venus către SC Turism Felix SA, firma pe acţiuni care deţine majoritatea ştrandurilor şi hotelurilor din Băile Felix. Proprietate a primăriei, ştrandul din 1 Mai a fost vândut aceleiaşi companii, însă după ce a achitat jumătate din bani, Turism Felix a aflat că anumite tonete şi spaţii de vânzare din ştrand aparţin unor consilieri locali.

Cristian Laza a vorbit despre investiţiile care vor fi demarate în cele două staţiuni, prin proiecte în valoare totală de 15 milioane de euro, fonduri europene. Cea mai mare investiţie se va face în reabilitarea zonei centrale a Băilor Felix, unde va apărea un loc de promenadă cu fântână arteziană şi piste de biciclete.

Primarul comunei Sînmartin spune că fondurile europene sunt un obiectiv central al administraţiei sale. Mai ales că pe vechiul exerciţiu bugetar al UE, fosta administraţie a comunei nu a atras niciun euro.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Constantin Gheorghiţă