Sari la conținut

VOLEI. Doi orădeni s-au calificat, în premieră, cu juniorii României la CE de volei

„A fost o calificare extraordinară, cu emoţii. Chiar dacă rezultatele au fost 3-0, 3-1, 3-1, jocurile au fost destul de grele", spune Zoltan Kovacs, antrenorul naţionalei României U19.

România a reuşit să câştige detaşat grupa preliminară în faţa Finlandei, Greciei şi Letoniei. Cu toate acestea, jucătorul formaţiei LPS „Bihorul" spune că întâlnirile nu au fost chiar atât de uşoare.

„Au fost nişte meciuri foarte grele, şi cu finlandezii şi cu grecii. Cu grecii am revenit de la 23-15. A fost o performanţă superbă, iar meciul cu Letonia fost cel mai frumos câştig din viaţa noastră", susţine Andrei Crişan, component al lotului naţional.

Şi cum pofta vine mâncând, cei doi orădeni vor să repete isprava cu România şi la turneul final din Turcia, care le-ar putea aduce o mult visată calificare la Campionatul Mondial.

„Am înţeles că primele şase echipe se califică mai departe la mondiale. Ar fi un vis frumos. Mondialele vor avea loc în Argentina. Sperăm să facem o figură frumoasă", îşi propune Zoltan Kovacs.

Campionatul European din Turcia va avea loc în perioada 4-12 aprilie. Tragerea la sorţi pentru stabilirea seriilor le-au scos în cale „tricolorilor" Turcia, Bulgaria, Cehia, Germania şi Spania.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă