Voluntariat matinal pentru note mari

Data publicării:
stire sedinte elevi
Cu o oră înainte ca sunetul clopoţelului să anunţe începerea cursurilor obişnuite, elevii de la şcoala generală numărul 11 din Oradea se aşează în bănci. Aduc cu ei manualele de matematică şi limba română şi discută cu profesorii subiectele pentru examenul de capacitate.
 
"E mult mai bine pentru că înțeleg foarte bine de la doamna profesoară", spune un elev, în timp ce altul consideră aceste pregătiri foarte utile "deoarece facem pe gratis și ne învață foarte bine."
 
"Din moment ce au participat aproape în totalitate pe tot parcursul anului cred că au primit foarte bine acest lucru luând în considerare că aceste ore au fost făcute în regim de voluntariat cred că a fost un sprijin și pentru părinți", spune Delia Butiri, profesoară de limba și literatura română la şcoala generală nr. 11 din Oradea.
 
Profesorii spun că sunt interesaţi ca elevii lor să obţină note cât mai mari la examenul de capacitate. "Noi, prin realizările lor, ne creştem şi meritul şcolii şi al nostru, deci realizările copiilor sunt mult mai mari decât realizările financiare", explică Marcela Faur, profesoară de matematică la școala generală nr 11 din Oradea.
 
Ședințele de pregătire vor continua timp de o săptămână şi după terminarea şcolii. Evaluarea Națională debutează pe 25 iunie, când are loc proba scrisă la limba și literatura română, urmată pe 26 iunie de proba la limba maternă şi pe 27 iunie de examenul la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 29 iunie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri