Vrem olimpicii în ţară!

Data publicării:
stire 20olimpici-52295

Georgiana are 16 ani şi este olimpică la Limba şi Literatura Română. Performanţele ei sunt motiv de mândrie pentru întreaga şcoală, care însă nu o poate recompensa financiar. Nu o dată s-a gândit să facă facultatea în altă ţară.

"Mă gândesc desigur...dar...s-ar putea...eu m-am angajat în această competiţie nu pentru o recompensă, ci pentru mine", spune Georgiana Puia.

Mulţi olimpici spun că posibilitatea de a fi recompensaţi în funcţie de merite nu poate decât să-i motiveze şi mai mult.

Profesorii care-i pregătesc pe cei care culeg laurii la olimpiade şi concursuri duc o muncă susţinută şi adesea lucrează peste program, astfel încât elevii să obţină cele mai bune rezultate. Dascălii spun că posibilitatea de a-i recompensa pe tineri trebuia iniţiată de mai multă vreme.

În plus, elevii vor fi sprijiniţi financiar pe toată durata facultăţii şi vor avea parte de stagii de pregătire gratuite.

"Decizia e foarte bună în condiţiile în care până în anii precedenţi efortul a fost mare în ceea ce priveşte susţinerea şi recompensarea elevilor care au muncit foarte mult", spune Maria Onita, directoarea Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea.

Iniţiativa lansată de Ministerul Educaţiei va fi pusă în aplicare în anul şcolar care va urma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri