Weekend cu 20 grade. Plimbare pe malul mării și rafting și cățărare la munte

Data actualizării: Data publicării:
activitati vreme frumoasa 3

Vremea superbă i-a scos din case pe români, atât la mare, cât şi în zonele montane. Fie că s-au plimbat, s-au dat cu rolele sau au încercat senzaţiile tari ale raftingului, cu toţii s-au bucurat de razele soarelui şi de temperaturile generoase.

activitati vreme frumoasa 1
activitati vreme frumoasa 1

La malul mării, cea mai mare aglomeraţie a fost pe promenada din faţa Cazinoului din Constanţa.

”La Constanța, maxima zilei a ajuns, duminică, la 13 grade Celsius. O vreme tocmai bună pentru plimbare, dar și pentru relaxare, la malul mării”, a relatat Iulia Stanciu, jurnalist Digi24.

Localnicii și turiștii au venit pe faleza Cazinoului pentru o gură de aer proaspăt. Cei mai mulți s-au relaxat pe băncuțe, ori s-au plimbat cu rolele sau cu bicicletele.

”- Am ieșit la o plimbare cu cel mic. Am zis să îl scotem puțin să facă aerosoli. Și pe cei mică la fel. Și ne plimbăm, câr rezistă el.
- Cum vi se pare vreme de astăzi?
- Superbă”, recunoaște un constănțean.

Vreme frumoasă a fost, în weekend, şi în vestul ţării, unde turiştii au început activităţile montane. Ghizii autorizaţi i-au ajutat să urce pe stâncă, pe trasee de via ferrata, în deplină siguranţă.

”Au posibilitatea de a vedea tot defileul Crişului Repede de sus, de la 100-150 de metri, înălţimea la care se află finalul traseului de via ferrata”, a explicat Gabriel Bonaciu, operator în turism.

Organizatorii de ieşiri în natură au deschis şi sezonul de rafting. Apele Crişului Repede sunt perfecte pentru acest sport.

”Acest râu, Crişul Repede, este râu de gradul II ca dificultate. La rafting nu trebuie să ştii să înoţi, primeşti echipament, haine de neopren, încălţăminte, cască. Ducem chiar şi copii de la 2-3 ani în sus”, a precizat Remus Dan, ghid autorizat de rafting.

O tură de rafting costă de la 120 de lei de persoană, în timp ce o căţărare pe un traseu de via ferrata începe de la 80 de lei. Preţul include echipamentul şi un ghid autorizat.

Reporteri: Iulia Stanciu, Bogdan Băcilă
Operatori: Victor Niţă, Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri