X-Man România | Provocarea unui "supraom"

Data actualizării: Data publicării:
vo sincron ironman

Un antrenament alături de un adevărat "supraom". De asta au avut parte în weekend cei câţiva orădeni care au răspuns provocării adresate de Ferenc Szőnyi, ambasadorul Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă - X-man România.

În vârstă de 54 de ani, Ferenc s-a apucat de sport din motive medicale şi a ajuns pe parcurs să aibă 120 de titluri de Ironman. În 2010 a devenit campion mondial, iar acum cinci ani a terminat 30 de curse de Ironman în tot atâtea zile, devenind vicecampion mondial.

„- Vin ca să reprezint personalitatea Ironman, provocările acestuia în lume și consider că este necesară organizarea unui astfel de concurs în România, la Oradea. Niciodată nu e prea târziu, nu e vorba doar de timp sau timpi și performanță, ci discutăm despre menținerea sănătății în sine.
- Care este secretul tău care stă în spatele performanțelor?
- Lucruri foarte simple, precum consecvența, și e important să fii orientat strict către scopul tău, trebuie să știi tot timpul pentru ce te trezești, ce ai de făcut și care sunt țelurile”, a explicat Ferenc Szőnyi, campion mondial la ultratriatlon.

În 2017, Ferenc Szőnyi a câştigat două competiții extrem de grele, printre care ultratriatlonul Swissultra. La acesta din urmă participanții au înotat 38 de kilometri, au pedalat 1800 de kilometri și au alergat 422 de kilometri.

Ediţia din acest an a Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă X-man România se va desfăşura la Oradea, pe 2 iunie.

„Ne așteptăm să crească numărul participanților. Sperăm să ridicăm Oradea la un nivel internațional, iarăși. Este o îndeplinire de sine, adică se pregătesc, unii s-ar putea ani mulți, (...) să devină un Ironman”, spune István Szokolszky, organizator X-Man România.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri