Zăpadă multă, deszăpezire puţină. În Baia Mare stratul de zăpadă a atins 25 de centimetri

Data actualizării: Data publicării:
iarna Baia Mare (2)

O zi și o noapte de ninsoare - a fost prea mult pentru utilajele de deszăpezire din Baia Mare. Străzile au fost acoperite cu un strat gros de zăpadă, iar traficul a devenit un coşmar. Localnicii au fost nemulţumiţi, iar primăria s-a scuzat spunând că a fost o situaţie de urgenţă. Abia a semnat contractul cu o firmă şi pe acela prin achiziţie directă pentru că nimeni nu s-a înscris la licitaţie.

Din cauza ninsorii, pe aleile dintre blocuri, dar şi pe bulevardele principale din Baia Mare s-a circulat foarte greu.

"Este groaznic. M-am trezit la 7, mi-am curăţat strada. Evident că nu era absolut nimic curăţat în rest, abia am ieşit. Ajung în sfârşit la serviciu şi uitaţi ce fac, am împrumutat o lopată, să-mi curăţ locul."

"E rău, ne descurcăm foarte greu... E dezastruuu, dezaastruuu."

Primăria a semnat abia la final de noiembrie contractul cu o firmă de deszăpezire, prin achiziţie directă, după ce, la ultimele două licitaţii nu s-a prezentat nimeni.

"Este o situaţie de urgenţă: a nins în Baia Mare undeva la 25 de centimetri, spre zona de munte chiar 30-40 de centimetri. Pe timpul nopţii au fost utilajele cu lamă pe străzile din oraş. Nu s-a reuşit îndepărtarea în totalitate", susţine Marinel Rob, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Sunt probleme şi în pasul Gutâi, iar pe DN 18, circulaţia tirurilor a fost oprită până la curăţarea drumului.

"De mai bine de 7 ore prin Pasul Gutâi din Maramureș nu trece nicio autoutilitară cu tonaj mai mare de 7,5 tone. Măsura a fost luată ca urmare a ninsorilor abundente căzute în ultimele 24 de ore", a transmis Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

Ninsoarea s-a oprit în cursul după-amiezii, dar meteorologii anunţă ca la noapte va apărea poleiul.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri