Zeci de grefieri din Bihor au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Oradea

Data publicării:
protest grefieri

A fost protest spontan vineri în faţa Palatului de Justiţie din Oradea. Zeci de grefieri s-au alăturat colegilor din toată ţara şi au întrerupt activitatea timp de trei ore. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că muncesc peste program, fără ca orele suplimentare să fie plătite. Protestatarii cer ca numărul angajaţilor să fie majorat ca să facă faţă volumului mare de muncă.

Aproximativ 40 de grefieri au stat în faţa Palatului de Justiţiei din Oradea preţ de trei ore în semn de solidaritate cu colegii din ţară. Funcţionarii au vorbit despre condiţiile dificile în care sunt nevoiţi să lucreze, programul infernal şi volumul mare de muncă.

"Lucrăm de la ora 8:00 la ora 22:00 de multe ori. Venim sâmbăta, duminica, avem flagranturi, stăm până noaptea, dimineaţa la opt, spun şi de parchete, venim la serviciu şi ne facem treaba. Este un grefier la 2-3 procurori, pe urmărire penală", susţine Camelia Mesaroş, grefier.

Colega sa Cornelia Maghiar o completează: "Dorim să se suplimenteze schema de personal pentru că volumul de muncă este foarte mare, noi nu suntem suficienţi, facem ore suplimentare, care nu sunt plătite."

"Aici nu există să ai program de muncă de opt ore, nu există ca să ai familie, nu te interesează copii, soţ şi alte cele, stai de dimineaţă până noaptea şi munceşti fără întrerupere", povesteşte Mariana Măduţa, grefieră în pensie.

Activitatea instanţelor de judecată nu a fost întreruptă pe perioada protestului.

Acţiuni similare au avut şi în Cluj-Napoca, Timişoara sau Baia Mare. În Capitală, protestatarii au pichetat Ministerul Justiţiei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri