Zeci de magistraţi au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
protest judecatori5

Peste 30 de judecători, procurori şi angajaţi ai DNA au protestat, miercuri după-amiaza, în faţa Palatului de Justiţie din Oradea. Acţiunea s-a desfăşurat în tăcere şi a fost modul în care magistraţii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de modificările legilor penale.

protest judecatori5
protest judecatori5

Protestul a început la ora 16 şi a durat în jur de o oră. La acţiunea desfăşurată în tăcere, fără lozinci, au participat judecători de la judecătoriile din Oradea şi Marghita, de la Tribunalul Bihor şi de Curtea de Apel Oradea. Aceştia au venit cu robele în braţe, iar unii ţineau în mâini foi pe care era scris jurământul depus la investitatura în magistratură.

Potrivit ebihoreanul.ro, printre cei prezenţi la protest s-au numărat Crina Muntean, vicepreşedinta Tribunalului Bihor, președinta Judecătoriei Oradea, Florentina Sandu, și președintele delegat al Judecătoriei Marghita, Marian Bozga. Alături de aceştia s-au mai aflat trei studenţi ai Facultăţii de Drept din Oradea.

Magistraţii susţin că toate consultările pe tema modificărilor legilor Justiţiei la care au fost chemaţi judecători şi procurori au fost formale. În opinia celor din Justiţie, unele amendamente aduse codurilor penal şi de procedură penală vor crea probleme în efectuarea anchetelor.

În plus, atât procurorii, cât și judecătorii sunt nemulțumiți de modificările care privesc răspunderea materială a magistraților.

Editor web: Adrian Laboş
Imagini: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri