Zeci de orădeni au manifestat contra uciderii câinilor fără stăpân

Data publicării:
protest caini7

Nu ucideți câinii! Găsiți soluții umane pentru ei! Asta le-au cerut iubitorii de animale adunați în Piața Unirii autorităților pe care le-au acuzat de cruzimi împotriva maidanezilor.

Protestatarii au contestat legea care permite autoritătilor locale sa eutanasieze câinii fără stăpân dacă nu au fost revendicați în termen de 14 zile după ce au fost găsiți.

"Am venit aici să vorbim în numele lor, pentru că ei nu pot vorbi și nu pot spune oamenilor că ei nu sunt vinovați."

"Câinii nu au nici o vină că au ajuns în stradă, tot oamenii sunt vinovați."

În Oradea, administraţia locală a declarat că nu se vor face eutanasieri decât dacă este depăşită capacitatea adăpostului de câini, care este de 400 de locuri.

"Poliția a făcut o numărătoare: câinii de pe stradă sunt maxim 300 de câini, iar în adăpost se află cam 180 de câini. Noi considerăm că orădenii nu ar trebui să se recurgă la eutanasiere din moment ce loc este în adăpost", a declarat Ildiko Teger, organizatorul protestului.

"Nu vrem să se întâmple eutanasierea în masă a câinilor. Să rezolve problema responsabil, prin sterilizare, microcipare, adopție", cere Carol Lazar, reprezentantul unei asociații de protecție a animalelor.

Solicitările susținătorilor drepturilor animalelor sunt privite cu scepticism de unii orădeni, care cred că eutanasierea este un rău necesar.

În România, acțiuni identice au mai fost organizate în Cluj și în Craiova. La București iubitorii de animale au participat la un miting în Piaţa Victoriei.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiță
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri