Zeci de orădeni au participat la o slujbă în memoria Reginei Ana

Data publicării:
MONARHIE 150816

"Să îți aduci aminte, Doamne, de slujitoarea ta Majestatea Sa, Regina Ana a României, pe care ai chemat-o astăzi la tine."

În fața altarului, au fost așezate lumânări, un portret al Reginei Ana și un steag cu însemnele regalității. Pentru că nu au reuşit să ajungă la Curtea de Argeș, zeci de orădeni au participat la slujba de pomenire organizată la biserica Ordinului Capucinilor, de pe strada Traian Moșoiu.

Daniel Nica, reprezentant al Clubului Monarhiștilor: "Dânsa s-a născut în credința romano-catolică, așa că i-am respectat această ultimă dorință și am organizat o slujbă în mediul în care s-a născut și a murit."

Gheorghe Manicea, președintele Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 1989: "Chiar foarte bine a fost, pentru că astfel de momente au avut loc, din câte am înţeles, peste tot în țară, mai puțin la Târgoviște și București."

"M-a emoționat, acesta este adevărul, astăzi toată ziua am urmărit la televizor toată festivitatea, tot cortegiul, cu plecarea din București."

La slujbă au participat și persoane care au cunoscut-o pe cea care i-a fost alături Regelui Mihai timp de peste 60 ani.

"Am cunoscut atunci o femeie plină de viață, un temperament așa, ca o șampanie, cu toată familia și problemele și greutățile prin care a trecut și de atunci am avut toată admirația față ea", îşi aminteşte Maria Precup.

"Sper ca persoanele din generația tânără, care nu au apucat să cunoască atât de multe despre istorie, să deschidă ochii spre acest orizont și să înceapă să învețe", spune Liviu Lupea, comandantul Comanderiei Teutonilor-Templieri din Oradea.

Regina Ana a României s-a stins din viață pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, şi a fost înmormântată sâmbătă, la Curtea de Argeş.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri