Sari la conținut

Zeci de poliţişti bihoreni au donat sânge pentru agentul rănit de un interlop, în Suceava

Gest de solidaritate făcut de zeci de polițiști din Oradea. Oamenii legii s-au prezentat miercuri și joi la centrul de transfuzii din oraș pentru a dona sângele necesar pentru operaţiile complexe suferite de colegul lor din Suceava, rănit cu o sabie în timpul unei percheziţie în Rădăuţi.

În total aproape 80 de poliţişti bihoreni au donat sânge în ultimele două zile.

Ei spun că astfel de gesturi de solidaritate sunt normale şi că fiecare trebuie să facă tot ce poate pentru a salva viaţa unui semen.

"Poliţiştii bihoreni, colegii mei, s-au prezentat să încercăm să-l ajutăm pe colegul nostru de la Suceava care a fost grav rănit într-o misiune. Încercăm - acum cuvintele sunt de prisos - încercăm prin fapte într-un fel sau altul să-l ajutăm. Având în vedere riscurile la care suntem expuşi în special ei care intervin în asemenea misiuni, cred că asemenea mobilizare trebuie făcută de fiecare dată pentru fiecare coleg dintre noi", a declarat subinspectorul George Popa, de la Biroul Ordine Publică Oradea.

Deşi agentul aflat la secţia de terapie intensivă a spitalului de neurochirurgie din Iaşi a fost operat de mai multe ori, starea lui rămâne critică.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş