Zeci de tone de fân şi îngrăşăminte chimice, distruse într-un incendiu, în Bihor - VIDEO

Data publicării:
20130907 162417

imagini: ISU Crişana

Când au ajuns la locul incendiului, salvatorii au constatat că flăcările erau la un pas să cuprindă şi casa, aflată în apropierea anexelor afectate de foc. Două autospeciale au intervenit pentru stingerea incendiului, dar acţiunea pompierilor a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcţiile afectate şi de lipsa surselor de apă. Oamenii focului au fost nevoiţi să alimenteze maşinile cu apă din comuna Viişoara, dar au reuşit să lichideze flăcările.

În urma sinistrului, au ars 50 tone fân şi aproximativ 2000 kilograme îngrăşământ chimic, depozitate într-o şură. Flăcările au afectat şi o suprafaţă de 90 metri pătraţi din acoperişul grajdului şi 50 metri pătraţi din acoperişul şurii. "Pompierii militari au reuşit să salveze casa şi adăpostul de animale din cadrul gospodăriei, precum şi 14 animale (două vaci, doi porci şi zece purcei), pe care le-au evacuat din grajdul cuprins de flăcări", se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana".

Primele cercetări indică faptul că focul a pornit, cel mai probabil, de un scurtcircuit provocat de un cablu electric neizolat corespunzător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri