Sari la conținut

Zi cu emoţii în învăţământ. Profesorii şi-au aflat notele la Definitivat

Puțin după ora 11, profesorii din Bihor care au susținut examenul de Definitivat s-au adunat la avizierul centrului de examinare ca să-şi afle rezultatele. Cei care au luat note de trecere - adică minimum 8 - au fost cei mai fericiţi.

"Subiectele au fost nici chiar ușoare, nici foarte grele, se putea scrie de trecere. Am luat 8, am luat. "

"Am luat, mulțumesc lui Dumnezeu, acum mă uit pentru colege."

281 de profesori au susţinut Definitivatul în Bihor, după ce din cei înscrişi 26 de dascăli s-au retras, 15 au absentat iar o persoană a fost eliminată pentru tentativă de copiere.

"Din 281 de candidați prezenți, 130 sunt promovați promovabilitatea în județul nostru fiind de 46,26%", spune Codruța Bogdan, președinta comisiei de Definitivat.

Contestaţiile pot fi depuse astăzi şi mâine la centrul de examinare de la liceul Betel. Profesorii care au susținut pentru prima dată examenul de Definitivat și nu au obținut nota de trecere mai au dreptul la încă două încercări în următorii 4 ani. Dacă nici atunci nu-şi vor atinge obiectivul, vor fi încadraţi pemanent ca profesori debutanţi.

A început repartizarea computerizată

Emoţii au avut şi absolvenţii de gimnaziu, care au aflat azi liceul la care vor învăța în următorii patru ani.

"Pentru repartiția computerizată s-au înscris 3.666 de elevi, 38 din alte județe. Au fost repartizați 3.602 elevi și au rămas nerepartizate 64 de locuri", a detaliat Hajnal Kery, inspector școlar general adjunct al IŞJ Bihor

Deși rezultatele repartizării naționale au fost afișate pe internet, în școli listele vor putea fi consultate abia miercuri. Ocuparea locurilor libere se va face între 15 şi 20 iulie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves