Ziua părinților adoptivi la Zoo Oradea

Data actualizării: Data publicării:
PARINTI_ADOPTIVI_ZOO_031016_2

Tigrii, leii, caii și suricatele de la Zoo Oradea au fost răsfăţate în acest weekend. Cei care le-au „adoptat" au avut ocazia să le ofere hrană și chiar să se joace cu ele câteva ore. Începută în primăvara anului trecut, campania de adopţii se bucură de mare priză la public. Până acum peste 50 de persoane au luat în grijă câte un animal şi au donat bani pentru mâncare şi îngrijiri.

Pasionat de călărie, Alexandru Ştefănescu l-a adoptat, în urmă cu doi ani, pe Cezar, un cal pe care l-a îndrăgit din prima clipă. Duminică a mers să se joace cu el și să-l hrănească.

"- Am ales un căluț pentru că practic echitația și iubesc caii de mic și m-am gândit că ar fi o ocazie foarte bună să adopt un cal.
- Și cum îl răsfeți astăzi?
- Păi, i-am dat mere, morcovi, l-am mângâiat, l-am îmbrățișat."

Un căluț a adoptat și Ștefania Crăciun: "Când aveam doi, trei ani, mă uitam la ceva desene cu cai și căluțul meu preferat era Calipso și de aici m-am inspirat."

Familia Szilagyi din Oradea a înfiat o suricată. O cheamă Fifi.

"Pentru copii, să crească într-o conștiință în care respectă viața și respectă animalele, este un lucru bun. Cred că prin faptul că am devenit părinţi adoptivi, ne-am legat puțin soarta noastră cu soarta animalelor", explică Zsolt Szilagyi.

PARINTI_ADOPTIVI_ZOO_031016

Ideea de-a fi parinte adoptiv pentru un animal de la zoo le surâde și altor copii.

"Eu am venit la zoo ca sa-mi adopt un animal. Un cal sau șerpi, orice, fiindcă toate animalele sunt frumoase de pe acest pământ."

"Mie mi-ar plăcea să adopt un cal sau un păun."

Ziua Parinților Adoptivi se afla deja la a patra ediție. Peste 50 de persoane din mai multe orașe, dar și din alte țări au adoptat deja un animal la distanță.

"Este modalitatea noastră de-a spune un mulțumesc părinților adoptivi care ne-au ajutat în cei doi ani de zile de când funcționează proiectul să strângem o sumă frumoasă de bani care să o investim în Grădina Zoologică Oradea și în animalele preferate publicului nostru", a declarat Bogdan Horia, biolog în cadrul Grădinii Zoologice din Oradea.

Cei care vor să adopte un animal plătesc 100 de lei pe an, iar firmele - 500 de lei. De când a fost lansată această inițiativă, Grădina Zoologică din Oradea a strâns 20.000 de lei, bani care sunt folosiţi pentru mâncare, vitamine şi medicamente pentru animale.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri