Ziua Pompierilor | Demonstraţii şi defilări în Oradea, coborâre cu drapelul naţional de pe un bloc cu 10 etaje în Satu Mare

Data actualizării: Data publicării:
Ziua Pompierilor Satu Mare 130918 2
foto: Facebook ISU Satu Mare

Salvatorii bihoreni au sărbătorit Ziua Pompierilor înconjurați de sute de copii și adulți. Aceştia au urmărit exercițiile demonstrative de salvare a unei persoane rănite, de descarcerare și de stingere a incendiilor. În Satu Mare pompierii au coborât de pe un bloc cu 10 etaje, purtând drapelul naţional.

Un incendiu produs de uleiul încins din tigaie și un accident rutier au fost cele două scenarii prezentate de pompierii bihoreni. Curioși, copiii i-au urmărit pe militari cum acționează pentru rezolvarea acestor situații de urgență.

Nu au fost singurele demonstrații la care au putut asista cei mici. Pentru ei, pompierii au derulat un exercițiu de salvare a unei persoane blocate la înălțime. Apoi vizitatorilor le-au fost prezentate autospecialele de intervenție, echipamentele și accesoriile folosite de slvtori.

"Am pregătit (...) exerciții demonstrative de salvare de la înălțime, de descarcerare și acordarea primului ajutor calificat în cazul unui accident rutier. Ne-am bucurat să avem alături de noi sute de copii și nu numai, ci și adulți, părinții, bunicii acestora", a spus maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU "Crișana".

Seara a avut loc și o defilare a autospecialelor de intervenție pe principalele bulevarde din Oradea.

Şi în Satu Mare angajaţii ISU Someş au sărbătorit Ziua Pompierilor prin exerciţii demonstrative. Trei dintre ele au fost realizate în premieră de pompierii sătmăreni. Este vorba despre stingerea unui incendiu prin folosirea comparativă a două tehnici de stingere, coborârea de pe un bloc de 10 etaje cu drapelul României şi realizarea unei perdele tricolore de apă cu ajutorul a trei autospeciale.

foto: Facebook ISU Satu Mare
foto: Facebook ISU Satu Mare

foto: Facebook ISU Satu Mare

În cadrul festivității a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar a trei cadre, ceremonia de înaintare în grad înaintea expirării stagiului minim a 6 cadre militare, au fost acordate premii și plachete aniversare, au fost citite mesaje de felicitare. (...) Pe acordurile Fanfarei Municipale Baia Mare, toți cei prezenți au urmărit o paradă militară cu defilarea personalului şi tehnicii aflate în dotarea inspectoratului”, a transmis maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgentă ”Someş” al județului Satu Mare.

În acest an, pe 13 septembrie, pompierii marchează 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. În 1848 ostaşii Companiei de Pompieri București, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, au luptat împotriva armatei otomane care le era net superioară numeric.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri