VIDEO. Ziua Z – Percheziţii DIICOT în Bihor şi alte 27 de judeţe

Data actualizării: Data publicării:
perchezitii DIICOT (4)

Nu mai puţin de 238 de percheziţii domiciliare au fost făcute în această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z, declanşată sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT. Procurorii din cadrul direcției au descins în Bucureşti şi 28 de judeţe, printre care şi Bihor, într-o acţiune de combatere a fenomenului infracțional organizat. Sunt vizaţi peste 200 de suspecți.

Potrivit DIICOT, acţiunile declanşate miercuri dimineaţa sunt rezultatul activităților derulate în 20 de cauze penale instrumentate de 14 structuri teritoriale ale Direcţiei şi de Structura Centrală. Procurorii au avut în anchetă mai multe „grupări infracționale  implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

perchezitii DIICOT (1)
perchezitii DIICOT (1)

Descinderile sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acţiuni au participat şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Direcţia Generală Anticorupţie.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri