Sari la conținut

1 Iunie ploios, dar cu multe zâmbete

Cu pelerina şi umbrela după ei, copiii au profitat din plin de puţinele activităţi organizate de ziua lor. Prima atracţie a fost autospeciala de pompieri. ”Îmi place ăăă...un un un un un...poliţist! Păi aştia sunt pompieri!? Mie nu-mi plac pompierii”, - Dar ce fac pompierii? ”Pompierii sting focul”, - Şi mai ce fac? ”Şi... pleacă în misiune!”, - Când o să fii mare ce vrei să te faci? ”Polițist!”.

Luptătorii cu focul le-au explicat celor mici la ce folosesc toate echipamentele descoperite de copii în maşină: ”Când intră pompierul într-o clădire şi e fum, o iei în spate, îşi pui masca pe figură, şi casca în cap şi atunci respiri aerul din butelie”.

Prima vizită într-o autospecială folosită la stingerea incendiilor a fost pentru copii mai mult decât fascinantă: ”Goleşte maşina, goleşte apa mult mai repede, şi-atunci de asta le folosim pe astea că pot să reţină un pic mai multă apă”, ”Asta-i de pompieri”, - Şi-ţi place? ”Da”, - Ce fac pompierii? ”Sting focul”, - Şi mai ce? ”Salvează oameni”.

Şi picturile pe faţă au reprezentat o atracţie pentru cei care au venit să sărbătorească în Parcul Copiilor. De ziua lor, copiii şi-au pus şi dorinţe: ”O chitară şi mai multe cărţi, îmi place să citesc”, - Şi crezi că ai fost cuminte, le meriţi? ”Da”.

Şi părinţii s-au bucurat alături de copii: ”Să se bucure de copilăria lor, să stea cât mai puţin pe calculator şi să stea cât mai mult în aer liber!”, - Ce le doriţi copiilor de 1 iunie?, ”La mulţi aaaaani!”

Iar pentru că 1 iunie la Timişoara a fost sărbătorită cu ploaie, autorităţile locale au amânat cu o săptămână manifestările pregătite. Aşadar, duminica viitoare se anunţă o altă zi plină de zâmbete.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche