10.000 de euro pentru idei ecologice şi inovative. ADR Vest şi Asociaţia Tehimpuls au lansat un concurs regional

Data publicării:
maxim prima

Cele mai mune idei de afaceri sunt premiate de ADR Vest şi Asociaţia Tehimpuls cu câte 10.000 de euro. Tineri la început de drum, oameni de afaceri cu experienţă ori companii, cu toţii pot beneficia de această sumă. Condiţia: ideile să fie practice. Banii reprezintă un ajutor financiar din Norvegia. Competiţia Regională de Eco-Inovare din Regiunea Vest are rolul de a încuraja cercetarea în acest domeniu.

„Stimulăm produsele cele mai avangardiste, dar care şi au şansa de a ajunge produse finale în piaţă. Pentru că nu discutăm doar de idei, ci de idei care au şansa să devină produse vandabile", afirmă Sorin Maxim, director ADR Vest.

Competiţia, la care participanţii se pot înscrie până în 10 octombrie, se află la a doua ediţie. În 2013 s-au înscris pentru 60 de instituţii cu aproximativ 100 de produse. Şi în acest an, sunt aşteptaţi zeci de concurenţi. Indiferent de numărul celor înscrişi, doar primii 10 vor fi premiaţi. Juriul va alege cele mai bune două idei de produse care vor primi câte 10.00 de euro, dar şi consultanţă pentru lansarea acestora pe piaţă.

„Anul acesta mergem pe produse eco-inovative. Asta înseamnă tot ceea ce presupune o activitate care reduce consumul de resurse, reduce impactul asupra mediului, reduce emisiile de carbon sau vizează orice tip de dezvoltare durabilă", spune Raluca Cibu-Buzac, preşedintele Asociaţiei Tehimpuls.

Câştigătorul de anul trecut a fost Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, cu un proiect ce prevede dezvoltarea unui tratament împotriva diabetului, pe bază de plante, şi care nu foloseşte insulina.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri