40 de case inundate în urma unei furtuni, la Zăbrani, județul Arad

Data publicării:
inundatii-1

O ploaie de jumătate de oră a fost suficientă pentru ca 40 de locuinţe să fie inundate. Când au văzut că vine apa peste ei, localnicii au improvizat un baraj din saci cu nisip. Construite între dealuri, casele şi gospodăriile nu au avut nicio şansă în faţa puhoiului.

”În jumătate de oră a fost totul numai o apă. A fost până sus la uşă”. Pagubele provocate sunt însemnate. ”A intrat şi în casă şi tot e dezastru. Şi mobilă, şi covoare, şi tot ce am avut!”, spune o localnică. ”Viitură de sus. Acolo în spate, undeva la un metru jumate”, adaugă un localnic. - S-a întâmplat să se mai adune aşa multă apă vreodată? ”De prin '74”.

În ajutorul sătenilor au venit peste 20 de pompieri voluntari din regiune.

”Construcţiile aici, pe valea asta, sunt de peste 200 de ani, dar n-am avut aşa probleme să ne confruntăm cu situaţii de genul ăsta. Mă bucur că totuşi am reuşit să intervenim cu cele trei echipaje de pompieri voluntari, Zăbrani, Chesinţ şi Neudorf, şi cu motopompele din dotare şi am reuşit să facem faţă”, susține Marian Toader, primarul comunei Zăbrani.

Localnicii spun că inundaţia s-a produs pentru că apa nu avea un loc amenajat pe unde să se scurgă în siguranţă. În zonă a existat un canal în urmă cu 20 de ani. Cei care si-au ridicat case acolo l-au distrus însă când şi-au extins proprietăţile.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri