Sari la conținut

99 de candidați pentru un post de polițist


„Aceasta este cel mai râvnit post de poliție rurală din județul Hunedoara. Este situat cel mai aproape de Valea Jiului, iar tinerii care nu și-au găsit acolo unde loc de muncă s-au înscris la concurs pentru a deveni polițist la Sălașu de Sus” - Andrada Velciov, reporter Digi24 Timișoara.

„Am lucrat mult timp în doi, e destul de greu, că sunt multe probleme de rezolvat la nivel de comună. Având în vedere că sunt atât de mulți candidați, o să fie și un om deștept”, spune Paul Ioan Bârlea, șef de Post în Sălașu de Sus.

Aproape 100 de tineri au optat pentru postul de la Sălașu de Sus. În comună sunt 11 sate, iar polițiștii trebuie să acopere o suprafață de peste 220 de kilometri pătrați. Unul dintre cei care îşi doresc să devină agent este Alexandru Antal, un tânăr de 27 de ani care lucrează acum în comerț.

„De mic copil mi-am dorit să lucrez în cadrul MAI, sunt din Sălașu de Jos, cunosc foarte bine populația și având în vedere că a ieșit chiar postul de acolo la concurs, m-am gândit de ce să nu particip”, admite Alexandru Antal, unul dintre candidați.

„Dintre cei 475 de candidați, nu mai puțin de 99 și-au exprimat opțiunea de a ocupa postul de ajutor de șef de post în cadrul postului comunal de poliție Sălașu de Sus”, explică Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Localnicii din Sălașu de Sus au așteptări clare de la viitorul polițist al comunei. Anul trecut, cei doi agenți care lucrează aici au instrumentat 60 de dosare penale și au înregistrat 50 de reclamații din partea localnicilor.

„Tot ce are omul nevoie, reclamații, să le iei în primire și să răspundă de ele și să fie conștiincios, să nu fie fățarnic, dușmănos, invidios”, spune un localnic.

„Să fie cu oamenii la un loc. [E nevoie de polițiști aici în comună?] Categoric”, admite un alt localnic.

„Să aibă grijă, să nu vină hoții, că uite, tot apar noaptea, să controleze, să facă ceva dacă tot vine”, spune o altă locuitoare a zonei.

Concurenții trebuie să depună dosarele complete de candidatură până în 15 aprilie. Examenul, cu probe sportive eliminatorii și teste grilă de legislație, va avea loc în 14 mai.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Pe aceeași temă