A fost inaugurată în Timișoara o stradă fără nume. Autoritățile așteaptă sugestii de la timișoreni pentru a o denumi

Data publicării:
strada fara nume



În ceea ce priveşte utilitatea ei, locuitorii din zonă au părerile împărțite. Unii susțin că fiecare investiție în infrastructură este binevenită, în vreme ce alții sunt de părere că strada nu-și are rostul în acest loc: „E un lucru foarte bun ca să fie tot timpul trafic fluent, să nu mai stăm la intersecţii semaforizate... e o chestie care e foarte bună“, „Strada asta nu-i văd rostul pentru că trebuia să facă un pod, să fie o legătură directă, să nu mai vină prin centru, pe la Modern, maşinile. Deci, le scotea din Ghiroda încoace. Ce rost are strada asta?“, „Având în vedere că lucrez în partea din spate mi se pare o idee foarte bună“.

Noua stradă creează un inel de circulaţie descris de str. Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu și str. Batania. Ultima face legătura cu zona Câmpului şi se creează astfel o rută ocolitoare.

 

Vasile Moise, constructorul străzii, ne spune: „A fost destul de greu. La început, când am ajuns aici, erau numai bălării şi tot felul de mizerii“.

„Vom realiza, tot în această zonă, şi o altă stradă, strada Francesco Illy, se numea înainte bd. Constructorilor, va fi şi amenajată şi ea, apoi vom face aici o lucrare importantă, apropierea de Calea Moşniţei, astfel încât se va putea face o scurtcircuitare masivă a traseelor actuale“, ne-a declarat Nicolae Robu primarul Timișoarei.

Strada este prevăzută cu trotuare și piste pentru bicicliști, rețea de canalizare și tubulatură pentru rețelele de cablu și internet.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri