A plouat cu probleme după o rupere de nori în Timișoara. Au fost semnalate inundații în oraș 

Data publicării:
colaj A inundatii-1



Pasajul de la Piața 700, în apă: șoferii şi-au pierdut în valuri numerele de înmatriculare ale maşinilor

Mașini umplute de apă și circulație blocată la pasajul din Piața 700 din Timișoara. Sistemul de canalizare nu a făcut faţă ploii abundente. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate unele autoturisme de sub ape. În cazul altora, proprietarii, angajaţi ai firmelor din centrul oraşului, au sărit să-şi salveze autovehiculele de apa care le-a intrat în maşină.



Pompierii s-au chinuit minute în şir să elimine apa. Unii dintre şoferi care au reuşit să treacă pe sub pasaj şi-au pierdut, în apa mare, numerele de înmatriculare ale maşinilor şi au fost nevoiţi să aştepte degajarea apei ca să le recupereze. ”Am pierdut numărul şi un plastic de la maşină când am trecut pe aicea. Canalizările sunt proaste, nu se scurge apa, ce vreţi să facem“, ni s-a plâns unul dintre ghinioniști.

Și la Pasajul Popa Șapcă au fost probleme! 

Două microbuze au rămas blocate sub viaductul de lângă penitenciarul din Timișoara datorită inundațiilor. Din cauza ploii torențiale, căzute peste Timișoara în această după amiază, canalizarea din zona Popa Șapcă nu a mai făcut față apei și s-a revărsat pe șosea, inundând porțiunea de drum de sub viaduct.  



”În fiecare an când plouă așa torențial...asta e distracția. Vin unii și nu bagă de seamă și intră în apă și așa rămân”, ”E aiurea rău, serios. Canalizările... nu prea merg bine”, ”Ce să spun, nu se poate așa ceva”, spuneau timișorenii pe care i-am întâlnit în zonă. La eveniment au intervenit pompierii pentru a elibera gurile de canal și pentru a drena apa ce a ieșit la suprafață. Mașinile șoferilor rămași în apă vor avea nevoie de reparații. 



Apa a pătruns și în Opera Română, în casierie și o parte din foaier


Nu a fost nevoie de mai mult de o ploaie torenţială pentru ca şi o parte din Opera Română să se inunde. În casierie şi o parte din foaier, apa era de mai bine de 10 cm. Cu găleţi şi mături, o mână de angajaţi s-au chinuit aproape jumătate de oră să scoată apa din interior.  Canalizarea de pe strada pietonală Mărăşeşti nu a mai făcut faţă. Aşa se face că apa a intrat în Opera Română.  



În centrul Timișoarei, viitura a pătruns în demisolul clădirilor prin... toalete

Efectele ploii torențiale s-au simțit și în centrul istoric al Timișoarei, unde sediile mai multor firme au fost inundate. Dacă apa de pe stradă s-a scurs în canalizare, viitura a pătruns în demisolul clădirilor prin... toalete, care au refulat. 



Pentru că pompierii nu au mai avut echipaje, oamenii au trebuit să scoată apa cu gălețile, lucru care le-a luat mai bine de o oră.



Județele Timiș (inclusiv municipiul Timișoara), Caraș-Severin și Hunedoara au fost vizate, miercuri după-amiaza, de un cod galben de vreme rea”intensificări de scurtă durată ale vântului, cantități de precipitații care pot depăși izolat 35 l/mp”. 

Reporteri: Gerhard Ernst, Ioana Sapianu, Miodrag Hojda, Sorina Covlea
Operatori: Viorel Jiva, George Ștefăniță, Mihai Pop, Andrei Marina
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri