Absolvenții de liceu: unii aleg facultatea, alții... indemnizația de șomaj

Data publicării:
absolventi

Cei mai mulți elevi de clasa a XII-a îsi propun să facă o facultate, după terminarea liceului. Există însă și excepții. Ovidiu Maxim și-a găsit un loc de muncă fără să mai susțină bacalaureatul. Tânărul, absolvent al Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu" Timisoara, spune: „M-am angajat de aproximativ o săptamâna la o fabrică de piese auto în Timișoara. Deoarece nu vreau să urmez o facultate sau să mă folosesc de ajutorul de somaj, m-am angajat la două zile după ce am terminat cursurile".

De cealaltă parte, două dintre colegele lui abia așteaptă să finalizeze examenul maturității ca să poată urma o facultate. Chiar și așa, și ele iau în considerare obținerea unei slujbe încă de pe acum. Fie ca variantă de rezervă, în cazul în care nu sunt admise la o instituție de învățământ superior, fie ca o sursa de venit, pe perioada studiilor.

Directorii unităților de învățământ se bucură că nu toți tinerii aleg varianta studiilor superioare: absolvenții nostri au înțeles ce înseamnă de fapt să intri și pe o meserie care ți se potriveste.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca îi încurajeaza pe tineri să-și găsească o slujbă înainte de a beneficia de indemnizația de șomaj. Tinerii pot beneficia de indemnizația de șomaj numai dacă se înregistrează la AJOFM în primele 60 de zile de la absolvire. Valoarea unei indemnizații este de 250 de lei, care se acordă timp de șase luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri