Sari la conținut

Accident de autocar la Sâmbăteni, pe DN7: patru persoane au fost rănite 

Accidentul s-a produs în jurul orei 6, pe raza localităţii Sâmbăteni, situată pe DN7, la 25 de km de Arad. Din primele date, se pare că la producerea accidentului au contribuit deopotrivă neatenţia şoferului camionului, dar şi şoseaua udă.

- Aţi alunecat sau aţi frânat târziu? ”Da, am frânat târziu. N-am putut opri, pur şi simplu”, - Sunteţi încârcat greu şi v-a împins din spate sau din ce cauză? ”Am şi tonaj mare, 24 de tone încărcătură”, spune șoferul tirului.

Șoferul autocarului ne-a declarat că ”a venit colegul din spate şi nu ştiu, nu a apreciat distanţa, nu ştiu ce s-a întâmplat, m-a lovit din spate, a spart geamurile şi cam atât!”, - Aţi simţit o izbitură puternică, a fost viteză? ”Cred că, impactul e ce se vede acolo pe maşină”.

Sosite la faţa locului, echipajele SMURD şi cele ale seviciului Judeţean de Ambulanţă Arad au tranportat până la urmă doar două din cele patru victime, celelalte persoane rănite primind îngrijiri la faţa locului. Pentru cei transportaţi la spital, o femeie în vârstă de 25 de ani şi un bărbat în vârstă de 37 de ani, prognozele medicilor sunt optimiste.”Pacienţii sunt stabili hemodinamic şi respirator şi sunt în curs de investigare”, ne-a informat Monica Puticiu, medic şef SMURD Arad.

Camionul care a produs accidentul transporta cutii de viteză pentru autoturisme. Ca o coincidenţă nefericită, muncitorii din autocar aveau ca destinaţie o fabrică de componente auto din zona industrială din vestul municipiului Arad.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă