Accident de autocar soldat cu trei morţi, la Nădlac 

Data publicării:
6 ACCIDENT CU 2 AUTOCARE icon 1

Accidentul s-a produs în jurul orei 3,30, într-o curbă periculoasă situată chiar în centrul orașului Nădlac. În cele două autocare se aflau aproximativ 100 de pasageri.

"Bine că nu dormeam. Că eu, cel puțin, stând în a doua bancă, după șofer, vă dați seama că dacă nu mă lăsam în jos... că m-am lăsat sub scaune ca să nu mă izbească...", "Totuși impactul a fost foate puternic. Nu mai știu care dintre autocare a avut viteză mai mare, dar loviturile au fost puternice. M-a aruncat peste trei scaune", "A venit autobuzul și doar atât ne-am dat seama când s-au ciocnit. Atât! Și am căzut în față", ne-au mărturist câţiva pasageri, la scurt timp după accident.

"Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că un autocar care tocmai intrase în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Nădlac a izbit un alt autocar care circula regulamentar din sens opus" a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt IJP Arad.

În total, la locul accidentului au venit 11 mașini de intervenție: șapte ambulanțe și trei echipaje SMURD. Din cele 29 de persoane rănite, 25 au fost transportate la spital, două dintre ele fiind în stare gravă.

"Sosit la fața locului, echipajul de descarcerare a constatat că este vorba despre două persoane încarcerate din care una decedată și una cu răni foarte grave" ne-a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Mircea Răduțiu, medic SMURD Arad, ne-a explicat ce răni au suferit supraviețuitorii: "Traumatisme, o fractură închisă de coapsă. Restul păreau, la prima vedere, traumatisme minore, echilibrați hemodinamic".

După primele investigații făcute la spital, medicii au hotărât să mențină internați 21 de răniți. Una din cele două persoane rănite grav a fost trimisă la Timişoara, cu un elicopter SMURD.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri