Accident la vânătoare. Victima, un cetăţean german care avea reşedinţa într-o comună de lângă Arad 

Data publicării:
vanatoare prima

Cetăţeanul german locuia în comuna arădeană Zăbrani, situată pe Valea Mureşului, la aproximativ 20 de kilometri est de municipiul Arad. Aseară, în ziua în care sărbătoarea Paştele, în jurul orei 22, germanul a ieşit la vânătoare împreună cu o cunoştinţă. Nimeni nu a prevăzut finalul tragic pe care urma să îl ia partida.

”Vânătoarea ilegală a avut loc pe un câmp din apropiere de localitatea Naidorf. La un moment dat, unul dintre cei doi vânători, cel care era înarmat, a observat o mişcare într-o anumită direcţie, a tras într-acolo, din păcate însă şi-a nimerit partenerul de vânătoare”, spune Dan Codre, reporter Digi 24 Timișoara.

”A fost un accident!”, susține vânătorul vinovat. - Nefericit, ”Foarte nefericit”, - Sunteţi un vânător cu experienţă... ”Cel puţin aşa mă consider”, - Dar nu poţi să prevezi aşa ceva? ”Nu”.

Ghinionul a fost cu atât mai mare cu cât anchetatorii au stabilit că cetăţeanul german a ajuns să fie rănit de un glonţ venit dintr-un ricoşeu. ”Victima era aşezată pe un scaun cu ramă metalică. Glonţul a lovit în rama metalică după care a ricoşat în spate”, spune Victor Giura, prim procuror la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Lipova.

Vănătorul decedat era cunoscut în satul în care locuia, unde deţinea şi o fundaţie prin intermediul căreia a ajutat mai mulţi copii. Vestea morţii lui i-a întristat pe vecinii săi care îl considerau un om minunat:
”Ooo! Păcat, păcat, păcat! O fost un om foarte bun! O ajutat pe toţi!”,
”Ne saluta, ne vorbea frumos... nu pot să zic nimic. Un om foarte bun! Altfel aşa n-am umblat... dar faţă de noi a fost...”,- Ştiaţi că e pasionat de vânătoare? ”N-am ştiut. Nu am ştiut până acuma”.

Vânătorul care ar fi provocat moartea colegului său este cercetat acum pentru ucidere din culpă, uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. El riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri