Accident mortal cu trei camioane. Un şofer a murit carbonizat, iar altul a fost transportat la spital

Data publicării:
accident tiruri

”Bulgarul ar fi intrat în depăşire, a avut timp să evite şi ăsta n-a mai avut timp”. Tirul înmatriculat din Bulgaria venea dinspre Timişoara şi mergea cu viteză pe contrasens, povestesc martorii. În faţa lui circula o altă maşină de mare tonaj. La volan tot un şofer străin - un polonez. Iar în spate se afla un alt camion, condus de un român: ”La un moment dat a văzut camionul că vine spre el şi-atunci n-a mai putut decât să tragă dreapta şi să iasă în decor. Apoi românul care era în spate şi venea regulamentar n-a mai apucat să tragă dreapta şi s-au ciocnit frontal. Nu există urme de frânare, nu există nimic”.

Şoferul bulgar a murit în incendiul izbucnit după impact. Românul a fost salvat de oamenii care au văzut tot ce s-a întâmplat:”L-am luat de mână, l-am ridicat şi l-am dus până la pomul ce se vede. Atâta ajutor am putut să-i dau”.

Tirul bulgăresc transporta dale de fier şi butoaie pline cu o pulbere încă neidentificată. Patru maşini de pompieri au fost chemate să stingă focul. Un militar a avut nevoie de îngrijiri, după ce i s-a făcut rău din cauza fumului dens.

”Foarte dificil a fost deoarece nu ştiam numărul de persoane încarcerate, nu ştiam cu ce substanţe sau materiale sunt încărcate tirurile”, a spus plutonier major Cristian Bucur, şef de intervenţie. ”Se desfăsoara cercetari pentru a se afla cauzele producerii accidentului”, a adăugat agent principal Marius Sauca, de la Biroul Rutier Lugoj.

Cercetările vor stabili condiţiile exacte în care s-a produs accidentul. După cum prevede legea, poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru ucidere din culpă.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Adrian Hrişcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri