Sari la conținut
News Alert

ACS Poli Timișoara, la ceasul schimbărilor. Alexa - antrenor, Velcea - vicepreședinte

Alte modificări în structura de conducere a clubului:
- foștii vicepreședinti Ion V.Ionescu și Viorel Boiț au devenit doar membri în Consiliul Director, alături de Ioan Miculaș și Călin Dobra
Călin Rosenblum, fostul director sportiv, nu mai face parte din structura clubului, iar pe funcția lui a fost numit Petru Mușat
- fostul director executiv, Ionel Bungău, a devenit organizator de competiții la centrul de copii și juniori

Titu Bojin, președinte CJ Timis: "Am umblat la toată lumea la salarii. Vreau să le multumesc și lui Timofte, și lui Alexa că au înteles și au venit pe salarii mai mici decât pe cele ale predecesorilor. Am vrut să îi motivam pe jucători cu asta. Sunt sigur că, dacă vor apărea rezultatele, îi vom recompensa pe măsură"

Dan Alexa: ”Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă, pentru că aici e casa mea. Începe o nouă etapă în viaţa mea, cu totul diferită faţă de cea de jucător. Le mulţumesc oamenilor de aici că au avut încredere în mine, mai ales că sunt la început. Nu-mi este frică, una din caracteristicile mele este curajul. Am încredere în această echipă, în jucători şi sper să le-o transmit şi lor. Nu e un moment uşor, dar am încredere că va fi bine”

Din staff-ul ACS Poli mai fac parte:
- secund Sorin Vlaicu: ”am jucat cu el, un mare nume al Politehnicii, a făcut istorie aici, a jucat la naţională”
Ionuţ Stelescu - preparator fizic
Petru Ţurcaş - antrenor cu portarii
Ioan Timofte
: ”Am mare încredere în Dan (Alexa - n.r.), toţi îl ştim ca pe un jucător care dădea 100% pe teren. Cred că va transmite jucătorilor acea răutate în sensul bun şi disciplină de la echipă”

Dan Alexa: "Am vorbit cu dl Apolzan şi voi putea sta pe bancă cu licența A, dar am nevoie pe cineva cu licenţa Pro lângă mine. Vom vedea despre cine va fi vorba" ( n.r.- probabil va fi vorba de Velcea). Obiectivul meu principal este să umplu stadionul. Trebuie să le dau încredere jucătorilor, probabil nu este foarte bun moralul acum. Am nostalgia stadionului plin. Știu ce poate oferi un oraş ca Timișoara și ce înseamnă Poli Timișoara pentru Banat. Pentru noi e foarte important să avem sprijinul suporterilor ca sa ajungem în frunte".

Nicolae Robu a prezentat un document care, potrivit lui, reprezintă cedarea cu titlu gratuit a numelui, palmaresului și culorilor către ACS Poli Timișoara!

În documentul prezentat de Robu se arată că "AFC Poli Timisoara transmite cu titlu gratuit dreptul de proprietate a palmaresului catre ACS Poli Timișoara”

"Avem dovada juridică că acest club este continuatorul clubului care a făcut istorie la Timişoara. În principiu, echipa ar putea juca în alb-violet, imediat, dar nu dorim să facem aceste schimbări acum. Nu stiu care sunt procedurile, dar din sezonul viitor nu văd niciun impediment să jucăm în alb-violet. Nu se transferă decât palmaresul, care e un bun mobil, nu şi datoriile. Structura vechiului club va rămâne aceeaşi, dar a cedat acest bun mobil către ACS Poli Timişoara", a susținut Nicolae Robu.

"Doar dreptul de utilizare a fost cedat către clubul lui Marian Iancu. Așteptăm din partea administratorului judiciar al SC Poli Timișoara să rezilieze fără pretenții financiare contractul de asociere dintre SC FC Poli Timișoara și AFC Poli Timișoara, privind drepturile de folosință a palmaresului. Marian Iancu e de acord, dar nu el conduce firma, ci administratorul financiar. vom discuta dacă, din sezonul viitor, e cazul să renunțăm la ACS", a precizat Robu.

Reporter: Ionuț Suciu
Editor web: Călin Țenche