Sari la conținut
News Alert

"Acuzaţii" urât-mirositoare


Mirosul puternic din zona Calea Buziaşului l-a determinat pe edilul Timişoarei să sesizeze Garda de Mediu şi Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei. Reprezentanţii celor două instituţii au început investigaţiile încă de a doua zi.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: "Concluzia a fost clară. Poluarea vine de la Azur și am lansat un avertisment foarte sever către toți poluatorii, să înțeleagă că dacă nu-și rezolvă această problemă a poluării vor pierde autorizația de funcționare cu riscul pierderii locurilor de muncă".

Reprezentanții Gărzii de mediu nu confirmă însă că sursa mirosului neplăcut simțit de edilul-șef provine de la firma producătoare de vopsele.

"Nu știu să vă spun ce s-a simțit aseară, într-adevăr un miros slab s-a simțit dar nu am putut identifica sursa. În zonă sunt mai multe posibilități. Mai multe surse posibile", conform lui Gelu Cădariu, reprezentant al Gărzii de Mediu Timiș.

Reprezentanții firmei susțin că sursa mirosului neplăcut este alta. Ei susţin că au investit peste 1 milion de euro în tehnologii și echipamente pentru protecția mediului.

"Am efectuat un audit intern iar în urma auditului nu a rezultat vreo activitatea specială, au fost activitățile normale nu s-a sesizat niciun eveniment care ar fi putut să genereze mirosuri", declară Marius Bistrian, director economic în cadrul companiei Azur.

Firma Azur activează în Timișoara de 15 ani. Ea produce vopsele, lacuri și rășini.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Daniel Șoșdean
Editor Web: Răzvan Bulacu