Adam Crăciunescu, cercetat acum pentru abuz în serviciu: 34 de ani în domeniul forestier

Data publicării:
craciunescu file

Experiența în domeniul forestier al lui Adam Crăciunescu începe în anul 1980, ca inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Făget. Şase ani mai târziu preia frâiele Ocolului Silvic Timiș. Trece apoi la conducerea Direcției Silvice din Arad și apoi a celei din Timiș, unde a stat până în 2003.

De atunci și până în 2005 a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Perioadă în care, conform CV-ului, grija sa constantă și permanentă a fost patrimoniul silvic al statului.

Activitate ca secretar de stat
August 2003 - 2005
- Preocuparea permanentă faţă de Strategia Pădurii durabile în România
- Coordonarea Direcţiei de Relaţii cu Parlamentul României, prilej de susținere în Parlament a tuturor propunerilor legislative ale Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.
- Implicarea permanentă în deciziile privind gospodărirea fondului forestier naţional, prin propuneri susţinute de elaborarea unor acte normative deosebit de importante (sursă: CV-ul lui Adam Crăciunescu)

În acelaşi timp, Adam Crăciunescu era şi membru al PSD Timiş. A devenit însă vicepreședintele filialei județene în 2008, în aceeaşi perioadă în care președintele Senatului era Ilie Sârbu. Presa locală l-a numit atunci pe Crăciunescu omul din teritoriu al lui Ilie Sârbu

Adam Crăciunescu a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, în perioada 2008-2012, din partea aceluiași partid, iar din mai 2013 ocupă funcția de președinte executiv al PSD.

În toată această perioadă, Adam Crăciunescu a strâns o avere impresionantă. Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2014, Adam Crăciunescu este unul dintre cei mai bogați PSD-iști. Are şase locuințe în Timiş, Arad şi Argeş. În fața uneia dintre casele pe care le deține în Timișoara ne aflăm și noi acum. Deține și cinci terenuri în suprafață totală de peste 200 de hectare. Directorul Romsilva are în conturi aproximativ 220.000 de euro, iar bijuteriile sunt evaluate la 15.000 de euro.

Directorul Romsilva este acum cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat. Procurorii îl acuză că, începând cu 2013, a luat decizii care au prejudiciat instituția cu peste 300 de milioane de euro.

Reporter: Carolina Voin
Operator: Andrei Marina
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri