Aeroport scos de pe „linie moartă” 

Data publicării:
aeroport arad-1


Între primele destinaţii disponibile pentru clienţii Aeroportului din Arad se numără două rute care au mai fost operate în trecut de aici, spre Verona şi Stuttgart. Deşi nu sunt low cost, reprezenanții companiilor din Olanda spun că preţurile lor vor fi competitive.

„Vom fi moderaţi ca preţ, în sensul că vom fi foarte atenţi cu costurile noastre, şi, cu siguranţă, vom fi o companie cu serviciu complet şi ne vom trata pasagerii ca oaspeţi, nu ca numere”, spune Bernard Jacobs, manager companie aeriană.

Grupul de companii ce va opera de anul acesta de pe Aeroportul Internaţional Arad  este specializat în zboruri cu aeronave mai mici. Astfel, într-o prima fază avioanele ce vor veni la Arad vor avea doar între 50 şi 150 de locuri.

„Pentru Aeroportul Arad e un avantaj extraordinar de mare creerea unei baze de operare de pe aeroport. Pentru început vom avea zboruri atât interne cât şi externe”, explică Dan Bălăcel – directorul Aeroportului Internaţional Arad.

„Este important pentru judeţ, pentru municipiu, să avem activitate, să avem aceste curse, pentru viaţa în general a Aradului, pentru dezvoltarea economică”, admite și Adrian Ţolea, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Aeroportul Arad va redeveni funcţional odată cu terminarea lucrărilor la noua aerogară, adică la sfârşitul lunii martie. Din primăvara anului trecut, la Arad nu au mai aterizat curse regulate de pasageri, iar din noiembrie au fost sistate şi zborurile de marfă.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri