Sari la conținut
News Alert

Aeroportul din Arad reia legătura cu lumea 


Aşa cum au declarat la semnarea parteneriatului cu Consiliul Judeţean Arad, compania olandeză va oferi, în prima fază, trei curse externe şi una internă. Au fost alese ca ţintă aeroporturile din Viena – pentru a asigura legătura cu alte rute continentale, Bucureşti – pentru o legătură cu capitala dar şi Stuttgart şi Verona – rute căutate de românii care lucrează în străinătate.

„Cred că acest aeroport din Arad, unde poţi să faci check-in-ul în 30 de minute şi nu eşti prea departe de zona de zbor, are o şansă deosebită să devină competitiv şi atractiv. Aşadar, dintr-o listă lungă de aproximativ 20 de destinaţii, am ales acestea patru, ca destinaţii de start”, spune Bernard Jacobs – manager companie aeriană.

Anunţul referitor la zborurile care vor fi disponibile de la Arad vine cu doar câteva săptămâni înaintea inaugurării noii aerogări, investiţie garantată de Consiliul Judeţean Arad, proprietarul aeroportului.

„Am făcut eforturi financiare şi iată şi din punct de vedere managerial reuşim împreună cu conducerea Aeroportului din Arad să avem acest parteneriat cu un operator de încredere care se ţine de programul anunţat...”, precizează Adrian Ţolea – preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Am stabilit un target, în sensul în care ne dorim să ajungem la 24 de mii de pasageri care să treacă prin acest frumos şi nou terminal”, a completat Ovidiu Moşneag – directorul comercial al Aeroportului Arad.   

Deşi nu este o companie low cost, compania olandeză care va oferi zboruri de la Arad se declară un operator cu preţuri competitive. În prima fază avioanele care vor zbura din orașul de pe Mures vor fi aeronave de dimensiuni reduse, care vor avea între 50 şi 150 de locuri.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs