Afacere cu aromă de cafea la Timișoara

Data publicării:
cafenea colaj

Într-un oraş împânzit de cafenele, succestul îţi este garantat de o idee inedită. De aici au pornit doi tineri din Timişoara, care au transformat un spaţiu de doar 26 de metri pătraţi - fostă florărie - într-un local scos din tipare, în care îţi bei cafeaua şi îţi poţi cumpăra obiecte de design inedite: ”Astea, de exemplu, sunt doua capace de termos, transformate în lampă, două expresoare vechi transformate în lămpi”.



”Un alt aspect nou ar fi că îți intră un client și are cumva o reținere, pentru că văd un barman și o masă mare -bun, intrăm, și unde stăm, că practic trebuie să stai cu barmanul la masă, să conversezi”, afirmă Gabriel Săftulescu, patron acestei cafenele.

”Este o atmosferă nu neapărat de cafenea, ci este o atmosfera de acasă, în vizită. Și așa ar trebui să fie”, susține un client.

 

Tot în urmă cu două săptămâni, locul unei librării a fost luat de o cafenea. Aspectul aparte şi serviciile oferite au fost suficiente pentru a-i asigura deja un număr mare de clienţi.

”Am dorit să aducem, în prezent, tot ce înseamna stilul clasic al anilor '70-80, stilul cafenelelor din anii '70-80. Şi servim o cafea deosebită, o cafea italiană, cu o tradiție de peste 130 de ani - Hausbrand, avem rețete proprii”, ne spune Aurelia Macavei, patron de cafenea.

Profitul dintr-o astfel de afacere pare să fie unul garantat. ”Orașul nu prea oferă alte locuri de mers, în afară de mers la mall, și de asta probabil merg cafenelele”, ne spune Gabriel Săftulescu.

Dovada faptului că deschiderea unei cafenele este o afacere profitabilă în Timișoara stă în numarul mare de localuri deschise într-o zonă foarte mică. Niciuna nu duce lipsă de clienți.

În centrul oraşului, chiria plătită de patronii cafenelelor este de aproximativ 15 - 20 de euro pe metrul pătrat. Profitul poate ajunge şi la 3.000 de euro pe lună, în funcţie de perioadă.

reporter: Adina Iriza
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri