Afacerea "tricotată" la Roşia Montană, promovată de Cioloş

Data actualizării: Data publicării:
made-in-rosia-montana

A fost de ajuns o fotografie postată de fostul premier Dacian Cioloș pe o rețea de socializare ca produsul respectiv să fie rapid comandat de sute de persoane. Șosetele de lână prezentate de Cioloș sunt lucrate manual de femeile din Roșia Montană. O astfel de pereche va fi oferită cadou și ambasadoarei Suediei în România.

Vânzările au explodat în urma fotografiei postate de Dacian Cioloș, spun cei din Asociația Made în Roșia Montană. Fotografia prezintă o pereche de șosete de lână pe care Cioloș a primit-o în perioada în care era prim ministru.

"Made în Roșia Montană a crescut în notorietate datorită acestei postări și e acum mult mai cunoscută afacerea noastră socială, acum avem de lucru și pe ianuarie, la câte șosete s-au comandat", spune Tică Darie.

Tot Dacian Cioloș i-a determinat pe micii întreprinzători din Roșia Montană să-i pregătească un cadou inedit ambasadoarei Suediei în România.

Citește și:  Răspunsul lui Dacian Cioloș pentru Ambasada Suediei, după ce aceasta a promovat fesul purtat de fostul premier

"Aici îs șosetele pentru doamna ambasador, comandate de către Dacian Cioloș, și astea vor ajunge mâine, trebuie să le mai coasem eticheta, să le ambalăm", povesteşte tânărul.

"O să fie un cadou foarte plăcut și util pentru iarna grea ce-o să vină", adaugă Tică Darie.

Din asociație fac parte 30 de femei din comună, iar din mâinile lor ies sute de produse din lână. Niculina Jeflean are 52 de ani iar în ultimii trei, de când a fost înființată asociația Made în Roșia Montană, tricotează acasă fulare, căciuli, șosete sau mănuși.

"Putem să stăm acasă la căldură și facem tot ce trebe, tot ce zice, la cerere, că știm să croșetăm, știm, am învățat una de la alta, și o dată facem", arată Niculina Jeflean.

Produsele de lână made în Roșia Montană sunt cumpărate on-line nu doar de românii din țară, ci și de cei din străinătate. Iar de anul viitor, membrii asociației speră să intre cu produsele lor și pe piața de profil din țările scandinave.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri