Afaceri sub lupa DIICOT 

Data publicării:
diicot vladut

Ziua a început cum nu se poate mai prost pentru omul de afaceri arab. Mascații au descins în vila sa, la sediul societății pe care o conduce, dar și la alte 18 adrese din județele Dolj, Mehedinți, Bihor și Timiș.

„Oamenii legii au verificat documentele contabile de la firma despre care spun că ar fi prejudiciat statul cu 15 milioane de lei prin facturi fictive” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Potrivit anchetatorilor omul de afaceri sirian ar fi format un grup infracțional din care făceau parte altye 20 de persoane. Firmele din rețea aveau un mecanism foarte bine pus la punct ca să păcălească statul, susțin procurorii antimafia. Anchetatorii spun că din 2011 și până anul trecut omul de afaceri arab nu ar fi înregistrat şi nu a declarat veniturile obţinute din vânzarea de apă şi băuturi răcoritoare.

„Obiectul activităţilor infracţionale a  constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de către liderul grupului”, se arată în comunicatul DIICOT Timișoara.

20 de mandate de aducere au fost emise în acest caz, iar suspecții sunt audiați la sediul DIICOT Timișoara.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Dan Șoșdean și Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri