Agricultorii disperați blochează drumul. Nu pot trece de... autostradă!

Data publicării:
protest nadlac 3



Cei aproximativ 50 de protestatari adunați joi la Nădlac au traversat încontinuu o trecere de pietoni din centrul orașului purtând pancarte pe care și-au scris revendicările. Acesta este al treilea protest organizat în oraș pe tema pasajului care să permită utilajelor accesul peste autostradă fără ca revendicările lor să primească vreun răspuns.

Ați primit vreun răspuns de la București? "Am primit unul și vi-l pot și arăta, care l-am primit chiar ieri... Dacă dumneavoastră pricepeți ceea ce ni se răspunde... Noi n-am priceput! Noi am întrebat despre pasaj despre treceri și așa mai departe pe când dânșii de aicea nu ne-au răspuns absolut nimica", răspunde unul dintre protestatari. "Pământul este roditor, dar degeaba! Dacă această autostradă va distruge această agricultură înseamnă că ne-a distrus pe noi!", spune altul.

Ne trebuie un drum de acces pentru utilaje, să traversăm această autostradă, cer agricultorii. Ce veți face mai departe dacă nu veți primi un răspuns pozitiv? Nu știu dar vom contina sigur cu protestele, vine r[spunsul.

Cu toate că au trebuit să aștepte în coloană, șoferii s-au arătat solidari cu agricultorii. Susțineți ceea ce cer ei? "Da, da sigur că da. Chiar dacă trebuie să stăm la coadă îi susținem, au dreptate!"

Din cei peste 8000 de locuitori ai orașului Nădlac, mai bine de 70% trăiesc din agricultură. Dacă nu va fi construit pasajul care să permită accesul utilajelor agricole dincolo de autostradă, aproape 7000 din totalul de 12600 de hectare de teren al orașului vor rămâne parțial izolate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri