Alarmă cu bombă, școală pusă pe jar

Data publicării:
alarma cu bomba

Puțin după ora 8 dimineața, un apel la 112 anunța că într-unul din corpurile de clădire ale Colegiului Traian Lalescu este amplasată o bombă. Elevii au fost evacuați, iar părinții celor mici au fost chemați să îi ia acasă. 

„Mi s-a spus să vin după el, că s-a anunțat atentat cu bombă și am venit repede după ea. [V-ați speriat?] Normal că m-am speriat”, spune mama unui elev.

„Ne-am panicat, ne-am învoit de la serviciu și am venit după copii, că erau ieșiți dezbrăcați, no, asta este situația la noi”, spune un alt părinte.

„Ne-au spus să venim repede pentru că a fost alertă cu bombă în scoală și să venim să ne luăm copiii, sunt bine acum”, completează o altă mamă.

Zona a fost izolată, iar specialiștii au scotocit în fiecare clasă, precum și în sala de sport. După aproape 2 ore, a fost identificat apelantul.

„Am primit sprijinul colegilor de la deva cu o autoscară și un echipaj special, s-au verificat amănunțit toate încăperile și s-a constatat că este o glumă proastă a unui elev”, a explicat maior Marius Păcurar, locțiitor Detașament Pompieri Hunedoara.

Băiatul care a sunat la 112 are 13 ani și este în clasa a 5-a. Dimineață, s-a învoit de la ora de franceză și atunci a făcut și apelul. A folosit numele unui coleg de clasă, a cărui mamă a fost chemată imediat la școală.

„Și când colo zice stați liniștită, că am găsit cine este. Copilul o fost la ora de franceză, doamna de franceză o zis că o fost, or luat și note, și cel despre care îi vorba o fost absent la ora aia. Deci el este un copil cu probleme în clasă la noi, venit din altă clasă și uite, ne face tot felul de probleme”, povestește mama acestuia.

„Am înțeles că este vorba de un copil chiar de la această școală, un copil aflat în plasament, până la urmă totul e bine când se termină cu bine”, a precizat și Dan Bobouțanu, viceprimarul Hunedoarei.

Cursurile au fost suspendate pentru ziua de astăzi, iar inspectoratul școlar a deschis o anchetă. Cercetări fac, de asemenea, polițiștii și procurorii DIICOT.

Există sancțiuni, și până la urmă este o faptă destul de gravă și impune o sancțiune cu un grad mai mare, dar cred că foarte importantă este consilierea și elevii să înțeleagă că trebuie să asigurăm un climat de siguranță în școli”, a declarat Marta Mate, purtător de cuvânt ISJ Hunedoara.

„S-a întocmit un dosar de cercetare penală în cauză, dosarul urmând a fi declinat spre soluționare biroului teritorial hunedoara al DIICOT. Este vorba despre un dosar penal în cauză de care se ocupă diicot care se ocupă exact de actele considerate de terorism”, a explicat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Orele pierdute vor fi recuperate săptămânile viitoare.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri