Alături de cei care luptă cu cancerul! Timișoreni, în galben la un concert caritabil Blazzaj

Data publicării:
concert blazzaj 04



”Am fost diagnosticat în 2001, în vară, cu leucemie limfoblastică acută. Aveam 8 ani, nu știam ce înseamnă diagnosticul ăla, nu știam care e diferența între leucemie și o răceală sau orice altă boală. Știam că trebuie să stau în spital foarte mult”, ne-a povestit Daniel Alexandru Tomai.

A urmat după aceea tratamentul îndelungat care l-a pus din nou pe picioare. Acum este sănătos și studiază Medicina. Vrea să devină medic pediatru. De când a întâlnit echipa de ”Temerari”, și-a dat seama că sunt mai mulți oameni care au fost la fel de curajoși ca și el, cum ar fi și Teodora Vaida: ”Suntem o adevărată familie. Ne simțim fiecare în largul lui, ne spunem totodată amintirile, care nu sunt tocmai plăcute, dar și experiența prin care am trăit”.

concert blazzaj 01
concert blazzaj 01


Chiar și sora ei, Adriana, s-a înrolat în grupul ”Temerarii”, pentru a sprijini activitatea lor și pentru a fi alături de Teodora: ”Pentru mine, este o experiență minunată să fiu alături de niște tineri atât de curajoși și atât de luptători, care au reușit să treacă cu bine peste toate problemele pe care le-au avut”.

Acum, ”Temerarii” sunt un grup mare de tineri uniți, care se ajută între ei și ajută la rândul lor alți copii care încă se luptă cu boala. Amalia Kuglis, coordonator ”The Little People” în Timișoara, ne spune: ”Sunt foarte mândră de ”Temerarii” că au fost aici și că au susținut această cauză și sperăm din tot sufletul ca oamenii să înțeleagă că această boală se poate învinge și ne bucurăm pentru ei foarte, foarte mult”.

Cei care au participat la eveniment s-au distrat alături de grupul ”The Little People” și formația Blazzaj, care a făcut atmosferă. Biletul de intrare a fost...un obiect vestimentar sau un accesoriu galben. De asemenea, participanții care au făcut o donație au primit în schimb au primit o brățară galbenă. ”Sunt familiarizat cu activitatea asociației ”Little People” și cred că ceea ce fac ei e un lucru cu adevărat extraordinar”, ”Muzică bună, oameni faini!”, ”Din punctul meu de vedere e ok să participăm, să fim uniți și să fim cu toții aici”, ne-au spus ei.

Anul acesta este a doua ediție a campaniei ”Poartă galben”, iar asociația ”The Little People” își propune să facă din 2 octombrie o tradiție, dedicată supraviețuirii tinerilor care au fost bolnavi de cancer.

CITEȘTE ȘI: Galben, culoarea solidarității cu copiii care au învins sau încă luptă cu cancerul

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri