Alei prea înguste pe malurile canalului Bega: trebuie refăcute

Data publicării:
alei prima

Aproximativ un metru. Atât au în lăţime aleile construite până acum pe malul canalului Bega. - Cum vi se pare trotuarul? ”Mic, foarte mic, trebuia puţin mai mare”, - Nu e loc suficient? ”Nu, nu este”, ”Sunt oarecum înguste, dar avem ceva, faţă de ce am avut”, ”Pentru biciclete cred că merge”, - Dar pentru dumneavoastră, ca să vă puteţi plimba? ”Sunt puțin cam înguste”.

Problema este recunoscută şi de municipalitate. Edilul oraşului susţine că proiectantul a greşit. Nu îl poate sancţiona, dar promite că îi va cere să remedieze lucrurile. ”O alee de promenadă trebuie să fie cel puţin de două ori cât sunt cele care au fost proiectate acolo. Sigur, că firma executantă a făcut ce scrie în documentaţie, în scheme, va trebui să revizuim proiectul şi să aducem corecţiile de rigoare”, anunță Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara.

Acest lucru presupune, însă, o cheltuială în plus, adică noi fonduri alocate din bugetul local. Proiectul de reabilitare a malurilor Begăi a început în urmă cu aproximativ jumătate de an şi va fi gata în 2015. Investiţia se ridică la 25 de milioane de lei.

reporter: M. Sferlea/ M. Hojda
operator: C. Pîrlogea/ M. Pop
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri